13. jun. 2012

Problemerne med hårprodukter.

De siger at man skal skifte sin shampoo ud, og det gør jeg skam også hver gang jeg løber tør for en shampoo. Men det irriterer mig grusomt at der er så få shampooer uden silikone i sig, fordi det ødelægger håret og ligger en hinde på det usunde hår, som gør at det virker sundt, indtil du skifter til en anden shampoo, og finder ud af at du har spaltede spidser overalt. Derfra tror du at det er den nye shampoo der har gjort det. Og så går du tilbage til silikoneshampooen. Så det er en ond kæde, der leder dig tilbage til det "onde".
Indtil videre har jeg fundet ud af at Herbal Essences, L'oréal, og Wella's shampooer indeholder silikone, og utroligt mange sulfater. Sulfater er det der skummer. Det er det samme kemikalie der er i bilvoks, bilshampoo, og toiletrengøringsprodukter. Sulfater er ikke nødvendige, da skummet ikke renser det mindste. Det er der bare, og det tørrer dit hår ud, og får det til at knække ved hovedbunden, resulterende i "strithår" og frizz.
TresSemmé specielt indeholder sulfater og silikone, og fyldeprodukter i både shampoo, balsam, og stylingprodukterne. Så selvom de har en dyr pris, så er de ikke en sk*d værd, kvalitetsmæssigt. Brug pengene på fx. Gun-Britt, Garnier eller en af Matas' shampooer, der også er mere hudvenlige.

Der er desuden startet et trend i USA med at de slet ikke bruger shampoo. De skyller håret i lunkent vand og står under bruseren i 5 minutter, mens vandet leder de naturlige olier ned af hårstråene og fugtiggører enderne. :-)
- Endnu et lille tip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar